Franchise Markalarımızdan DRYTÜRK’ün, İdealtepe Mağazası açılmıştır.

02 Mayıs 2016

Franchise Markalarımızdan DRYTÜRK’ün, İdealtepe Mağazası açılmıştır.

Franchise Markalarımızdan DRYTÜRK’ün, İdealtepe Mağazası’nı açılmıştır.

DRYTÜRK Hakkında:

Giysilerimizin veya tekstil ürünlerimizin üzerinde bulunan lekeler yada kirleri, özel kimyasal ilaçlarla ve buharlı yöntemlerle temizleyen etkili işleme ‘kuru temizleme’ diyoruz. Kuru temizlemeye ‘kuru’ denmesinin ana sebebi ise, işlemler sırasında kullanılan kimyasalların muhteviyatında hiç su olmamasındandır. Hatta kullanılan kimyasallar kumaşa su gibi tesir eder. Kuru temizlemeyi temizlik seçenekleri içinde ‘etkili’ gerçekleştiren ve ön plana çıkaran özellik ise suyun eritemediği yağ ve kirleri, rahatça eritebilmesidir. Ustalaşmış temizleme seçenekleri üç kola ayrılır: Kuru Temizleme, Sulu Yıkama, Çfakatşırhane Yıkaması.

Daha genel bir anlamda aktarırsak; aslen kuru temizlemeciler, ürünleri temizlemenin yanı sıra boyama ve kolalama ve ütüleme işlemlerini de gerçekleştirirler.

Kuru temizlemenin en temel malzemesi solventtir. Solvent, organik bir çözücüdür. Bu tip organik çözücüler genel anlamda renksizdir, şeffaftır ve kendine özgü bir kokusu vardır. Organik çözücüler, kuru temizleme ilacı, kir çıkarıcı ve deterjan olarak kullanılabilir.

Solventler, endüstrinin birbirinden farklı sektörlerinde hem temizlik bununla beraber yağ çözücü olarak sıklıkla kullanılmaktadır. Solventler; halojenli ve halojensiz olmak üzere ikiye ayrılır. Solventlerin içeriğinde bulunan kimyasallara bakılırsa tehlikeli madde ve kullanım sonucunda da tehlikeli atık özelliği taşırlar. Solventler, solunum, yutma ve deri yöntemiyle vücudumuzla temas ederse sağlık sorunlarına sebebiyet verebilir.

Etiketler : DryTürk