Yeni Nesil Kahvecilik

15 Nisan 2021

Yeni Nesil Kahvecilik

Geçmişten Günümüze Kahve

Günümüzün yoğun koşullarında çoğu insan günün belirli saatlerinde kahve ile rahatlamayı veya güne daha dinç bir başlangıç yapmayı tercih etmektedir. Bu yoğun ilgi ile orantılı olarak kahvecilik sektörü de büyük bir gelişmeye yelken açmış durumdadır. Kahvecilik sektörünün gelişmeye başlaması ile birlikte birçok kahve dükkanları ciddi bir yatırım aracı olarak görülmüş, bu görüş ise kahve dükkanlarına ilginin artmasına sebep olmuştur. Bu kahve dükkanlarını 1, 2 ve 3. nesil olarak ayırabiliriz.

  1. Nesil Kahvecilik

İnsanların kahve tüketiminin artması ile beraber yeni nesil kahvecilik üreticileri bazı kolay ve getirisi daha yüksek yollara başvurmuşlardır. Bu yolların ana teması üretimi ve tüketimi kolay, hazırlanırken zahmet istemeyen fakat orijinal kahveden daha zararlı bir kahve türü olmasıdır.

  1. Nesil Kahvecilik

2.nesil kahve ile birlikte kahve çekirdekleri daha çok kullanılmış ve 1. nesil kahvenin aksine kimyasal ve benzeri içeriklerden uzaklaşılmıştır. Bu nesil kahvelerin Yeni nesil kahve de dediğimiz ayrıntılı kahve içimine ortam hazırlamakla birlikte farklı damak zevklerine hitap eden birçok tür kahvenin de 2. nesil kahvecilik akımı ile ortaya çıktığını söyleyebiliriz. Bu nesil kahvelerin çıkmasının bir sebebinin kahve içmenin insanlara bir sosyal ortam hazırlamasının amaçlanması olduğunu söylersek pek de yanılıyor olmayız.

  1. Nesil Kahvecilik

Hepimizin aşina olduğu ve günümüzde popülerliğini devam ettiren 3. nesil kahveyi bizler yeni nesil kahvecilik olarak da biliyor olabiliriz. 3. nesil kahvecilik ile birlikte kahve yapımının en titiz ve ayrıntılı şekilde yapıldığı dönemde bulunmaktayız. Ayrıca 2. nesil kahvecilik için yazdığımız sosyal ortam yaratma işini 3. nesil kahveciliğin başarı ile tamamladığını söyleyebiliriz. Hepimizin takdiridir ki kahve sosyalleşmenin vazgeçilmez bir maddesi olmuş durumda.

Son olarak söylemek gerekirse; kahve nesiller boyu hayatımızın önemli bir parçası olmuştur. Kahveciliğin gelişimi ise insanların daha çok tüketmek istemesi ve artık sıradan bir sıvı olmaktan çıkıp hayatımızın önemli bir parçası haline gelmesiyle başlamıştır. Tüketim istekleri ile beraber kahvecilik sektörü de gelişmiş, hayatımızın önemli bir parçası olmaya devam etmekle birlikte çok detaylı, ayrıntılı ve zahmet isteyen bir iş haline gelmiştir.

Yeni nesil kahve markası Bex Coffee&Chocolate franchise şartlarına ulaşmak için tıklayınız.