Teknoloji Ve Lojistik Büyük Dostluğu

17 Şubat 2021

Teknoloji Ve Lojistik Büyük Dostluğu

Teknoloji Ve Lojistiğin Büyük Dostluğu

Teknoloji ve lojistik kesimi, tarih süresince beraber hareket eden iki yakın yoldaş gibi olmuşlardır. Global ticaret hacminin büyümesi, teknoloji ve lojistik sektörünün gelişim hızı ve verimliliğiyle de direkt olarak bağlantı içerisindedir. Aslında bu her iki sektör adına da kazanım. Çünkü teknoloji sayesinde lojistik alıcısı kargosunu daha hızlı bir biçimde teslim alırken, firmalar da hem giderlerini azaltmak hem de tedarik zincirinin güvenilirliğini artırmak adına teknolojiden faydalanmaktadır.

Büyük lojistik firmaları için büyük bir önem arz eden araç takip sistemleri, 10 yıl evvel yalnızca hayaller üzerine kuruluydu. Günümüzde taşımacılar yalnızca tek tuş ile aracın hızını, şoförün nabzını, yakıt miktarını, ne kadar süre mola verdiğini, taşınan kargonun son durumunu ve sıcaklığını kolaylıkla takip edebiliyor. Bir diğer örnek ise kompozit malzemeler, bu malzemeler sayesinde aracın yükü hafifletebiliyor. Böylelikle hem alandan hem de yakıttan oldukça tasarruf elde edilebiliyor.

Premium Lojistik Nedir?

Premium lojistik, geleneksel ağ tabanı olan çözümlerle herhangi bir nedenden ötürü nakliye edilemeyen mallar olarak sınıflandırılmaktadır.

Premium Lojistiğe İhtiyaç Duyulmasının Nedenleri?

  • Acil teslim edilmesi gereken gönderiler.
  • Nakliye edilen malların kıymetli olması.
  • Hizmet mükemmelliği gereksinimi.
  • Teslimat zamanlaması bakımından kritik önem taşıyan zorunluluklar.
  • Yükün hacmi gibi nedenlerden dolayı premium lojistiğin gereksinimi oluşmaktadır.

Premium Lojistiğin Firmalar Açısından Önemi

Günümüzde alıcılar tarafından meydana gelen baskı ve çoğalan beklentilerden dolayı oldukça lojistik firması hem stokları en aza düşürdü hem de gelen talepler doğrultusunda üretim gerçekleştirmeye başladı. Böylelikle premium lojistik ve tedarik zinciri sağlamak tüm firmalar adına kilit bir etken haline dönüştü.

Minivan Nedir?

Minivan, çok amaçlı kullanılabilen MPV ya da araçtır. Şahsi kullanım adına tasarım edilmiş bir van cinsidir. Minivan tasarımı genel olarak tek ya da çift kutu olarak yapılır. Türkiye ve Avrupa arasında ithalat ve ihracat gerçekleştiren alıcıların acil nakliye gereksinimlerini karşılamak için Minivan taşımacılık hizmeti verilir. 1400 kilogramı aşmayan her çeşit yük Avrupa’nın farklı noktalarına 48-72 saat içerisinde teslim edilerek hizmet verilmektedir.