Kosgeb Destekleri

10 Mayıs 2021

Kosgeb Destekleri

Kosgeb Destekleri Nelerdir ?

Ülkemizde ve dünyada iş alanların genişlemesiyle birlikte birçok sektördeki iş yoğunluğu artmıştır. Bununla birlikte bazı sektörlerde faaliyet gösteren firmalar azalırken bazı sektörlerdeki taleplerin artmasıyla birlikte faaliyet gösteren firmalar yoğunlaşmaktadır.Devletin bu yoğunluğu görmesi ve girişimciler iş adamlarına sağladığı katkılar göz önüne alındığında günümüzde bir firma açılışı ve faaliyeti devlet tarafından büyük destekler ile yürütülmektedir. Yeni bir iş ağı ve bu iş ağının gelişimi hakkında yapacağını araştırmalar sonucunda ortaya çıkaracağınız projeleri kosgeb kurumuna yönlendirmeyle birlikte, devletin destek programlarının herhangi birisinden iş yerinizi rahatlıkla açabilirsiniz.

Proje Hazırlanımı ve Sunumu

Kosgeb sizin kurmak istediğiniz firma ile ilgili yaratıcı fikirlerin içinde yer almış olduğu bir projeyi sizden istemektedir. Bu proje sektörel araştırmalar ve planlamaları kapsayan bir çalışma iken, aynı zamanda projenizin bütçesi ve destek için istenilen bütçelemeyi de bu çalışmanın içerisinde kosgeb kurumuna yönlendirmiş, farklı bir söyleyiş ile sunmuş oluyorsunuz.

Sunduğunuz proje belirli bir süre kosgebe bağlı uzmanlar tarafından araştırılıp değerlendirilecektir. Eğer projenizde eksik görürlerse size tekrar yönlendirirler ve eksikleri tamamladığınız takdirde bu projenizin onayı kaçınılmazdır.

Projenizden beklentilerinizi ve devletten istediğiniz desteği bu çalışmada doğru, açık ve net şekilde sunduğunuz takdirde geri dönüşün olumlu yönde olacağınızdan şüpheniz olmasın. Aynı zamanda sunmuş olduğunuz projede kreatif bir iş alanı olması ve uzun vadede devlete ve halka prestij katabilir bir içeriğe sahip olması da size ekstra avantajlar sağlayacaktır.

Kosgeb Destekleri

30 yıldır faaliyetlerini sürdüren Kosgeb, birçok firmaya yapmış olduğu yardımlarla ülkedeki kalkınma programına büyük destek de bulunmuş ve bulunmaya da devam etmektedir. Kosgeb kurumu şuan yapmış olduğu destekler hakkında bilgi verilecek olursa Girişim destekleri, ARGE- Teknolojik Üretim ve Yerlileştirme Destekleri, İşletme Geliştirme, Büyüme ve Ulusallaştırma Destekleri, KOBİ Finansman Destekleri, Laboratuvar Hizmetleri ve İŞGEM-TEKMER programlarını içerisinde kapsamaktadır. Sunacağınız projelerinizi bu programlar içerisinden bir tanesine bağlı olarak gerçekleştirebilirsiniz.